Qui som

Carquinyolis Escalfet és una empresa familiar fundada el 1886 i actualment dedicada exclusivament a l´elaboració de carquinyolis artesans.

Els nostres origens están marcats per uns avantpassats forners i pastissers tant per la part materna com paterna. Com en totes les grans històries l'origen de la saga va ser fruit d’un fet històric i casual: En Josep Escalfet Boloix es va iniciar com a forner per tal d´evitar portar el “parte” de guerra dels Carlins a Torrelavit.

El seu fill Jaume Escalfet Quintana, 2a generació, va seguir exercint de forner al poble al llarg de la seva vida. Com a anècdota curiosa, la seva germana Maria Escalfet Quintana, va ser durant molts anys llevadora a Castellar del Vallès i el poble li va dedicar un carrer.

El nostre pare Josep Escalfet Alsina, la 3a generació, s’ha dedicat des de l’edat de 12 anys a l’ofici de forner i és qui va agafar el relleu al costat de la nostra mare, Ma Teresa Salat Ros, que es va fer càrrec de la pastisseria seguint, també, la tradició del seu avi. El seu avi, Pere Ros Casanova, va tenir la sort de formar-se en una de les millors pastisseries de Barcelona de l'època (Pastisseria Masana). 

Actualment en Jordi Escalfet Salat i jo mateixa, Montserrat Escalfet Salat, representem la 4a generació. El 2013 els nostres pares es van jubilar i vam decidir seguir amb la tradició familiar i continuar fent els carquinyolis tradicionals del nostre poble. Des de ben petits i juntament amb la resta de germans, havíem ajudat als nostres pares a elaborar-los al tornar de l´escola i abans d´estudiar. L'any 2016 vam apostar per una nova imatge més elegant i atrevida per així poder fer arribar aquest producte a un públic més ampli. Un altre objectiu era que fos un packaging de cartró més modern i adaptat als nous temps. Així doncs, la idea ha estat fusionar un producte tradicional i una imatge moderna.

Carquinyolis Escalfet respecta la recepta original que va començar el nostre avi Jaume. Els nostres carquinyolis són molt apreciats a tot arreu i la seva particularitat es troba en la manera d'elaborar-los. Lluny de fer-los com popularment es coneix a la resta del territori catalá (en forma de barra i tallats tots iguals), els nostres carquinyolis s’elaboren un per un, es tallen un per un, es pinten un a un i es col·loquen un per un. És una feina molt artesanal.